Google vă urmărește într-un mod în care nu aveți idee că există

Google vă poate scoate câteva trucuri impresionante, cum ar fi ghicirea corectă a tipului de informații pe care doriți să le faceți într-o căutare înainte de a termina să întrebați, arătându-vă știrile de care sunteți interesat, să vă anunțați când există trafic greu în drumul dvs. obișnuit de vineri seară loc de întâlnire și multe altele. Cu toate acestea, compromisul este că Google trebuie să știe multe despre tine.


cât timp să binge

Este un compromis pe care mulți oameni nu vor să-l facă, mai ales atunci când ajungi în zone precum smartphone-ul tău care te poate recunoaște din mers și voce. Desigur, asta va fi în viitor, dar ceea ce vom dezvălui astăzi ar putea fi deja mai mult decât te simți confortabil.




Nu este un secret faptul că Google monitorizează și stochează multe informații despre dvs., cum ar fi istoricul căutării. Face acest lucru din două motive: îmbunătățirea serviciilor și publicitatea direcționată. Din păcate, s-au legat între ele.



Cu alte cuvinte, trebuie să fiți confortabil cu Google știind multe despre dvs. dacă doriți să vă ajute fără să vă cereți.

În trecut, am vorbit despre urmărirea locației Google. Se obișnuia ca Google să stocheze istoricul locației timp de 30 de zile. Aceste informații provin din aplicațiile Google de pe smartphone-ul Android sau Apple sau din urmărirea locației încorporată de Android.

Sfat într-un sfat: Doriți să opriți Google să vă colecteze datele? Faceți clic aici și aflați setările pe care trebuie să le modificați acum pentru a vă proteja confidențialitatea în timp ce navigați.

Dacă v-ați interesat să căutați căutări în funcție de locație și alte funcții, termenul de 30 de zile a fost un compromis frumos între servicii și confidențialitate. Cu toate acestea, lucrurile par să se fi schimbat, mai ales dacă utilizați asistentul digital personal Google Google. Este posibil să nu știți că Google a făcut câteva modificări, unele dintre ele urmând să vă ofere o pauză.

În primul rând, Google și-a actualizat site-ul cu istoricul locațiilor și acum îl numește Cronologie. Chiar a schimbat adresa. Îl puteți găsi la https://www.google.com/maps/timeline. Pentru a vedea istoricul locației dvs., va trebui să vă conectați la contul dvs. Google. După ce veți face acest lucru, veți vedea așa ceva:

Pentru început, veți vedea puncte care vă arată oriunde ați fost când ați înregistrat. Puteți mări fiecare punct pentru mai multe informații. Dacă doriți să vă restrângeți locațiile în funcție de perioada de timp, controalele sunt în partea de sus.

Există un panou de ansamblu în partea de jos a ecranului care vă arată câte locuri sunt înregistrate și călătoriile dvs. (care sunt locuri pe care le mergeți în afara zonei dvs. normale de locație). Dacă defilați pe orizontală, veți vedea opțiunea pentru a întrerupe istoricul locațiilor și a locurilor salvate, cum ar fi locul de muncă și acasă, așa cum se vede mai jos.

Veți observa că deasupra butonului Pauză Istoricul locațiilor, Google explică: „Locația dvs. este raportată de dispozitivul dvs. mobil și numai dvs. o puteți vedea.” Nu scrie cu precizie că oricine utilizează browserul dvs. o poate vedea, atât timp cât deoarece nu v-ați deconectat din contul Google.

Nu uitați că Conturile Google sunt utilizate și pentru Gmail, YouTube, Google Music și alte servicii Google. Așadar, dacă sunteți conectat pe oricare dintre aceste site-uri Google, cineva care utilizează browserul dvs. vă poate trage și informațiile despre locație.

Nu uitați să vă deconectați întotdeauna de la Google și de pe oricare dintre site-urile sale, după ce le utilizați pe computere publice și partajate. În caz contrar, un alt prieten, un prieten sau un urmărit semnificativ, va avea o zi de câmp.

Desigur, suntem siguri că aceasta nu este nimic din ceea ce nu ați văzut până acum. Totuși, ceea ce urmează să vă arătăm este cu totul alt joc.

Să revenim la instrumentele din calendar din partea de sus a paginii Cronologie. Dacă alegeți un an, acesta vă va afișa toate datele despre locație pentru anul respectiv. Dacă alegeți un an și o lună, acesta vă va afișa datele despre locație pentru anul și luna respectivă. Cu toate acestea, dacă selectați o anumită zi, nu primiți doar date despre locație, ci când ați fost acolo și rutele pe care le-ați luat pentru a ajunge acolo.

Puteți vedea din imaginea de mai sus calea pe care autorul a parcurs-o în timpul rulării erorilor de weekend. Afișează locații, ore, timpi de conducere și chiar calea parcursă. În plus, include chiar locația și calea unei plimbări pe care autorul a făcut-o seara (aceasta este linia albastră deschisă).


cum să hack sistemul de plată online

Chiar dacă sunteți de acord cu Google care vă cunoaște locațiile, căutați prin mișcările din trecut se simte un pic înfiorător. Dar stai, devine un pic mai înfiorător.




Google dorește de fapt să o ajuți să se îmbunătățească. Ca exemplu, Google nu este întotdeauna exact cu locația sa, astfel încât oricare dintre locații pot fi modificate. În imaginea de mai sus, prima oprire este listată drept „Ahwatukee” general, în loc de un anumit magazin.

Dacă doriți un istoric de locație mai precis pentru un serviciu de predicție mai bun în viitor, puteți face clic pe orice locație și spune Google exact unde ați fost. Acest lucru permite Google Maps să ghicească unde doriți să conduceți înainte de a le spune.

De asemenea, Google va încerca să ghicească ce mod de transport ați luat în funcție de viteza dvs. Dacă ați ghicit „Conducere” și ați luat cu adevărat transportul în comun, puteți ajusta asta. Știind ce fel de transport luați vă permite Google să vă ofere estimări de navigație și avertizări de trafic mai precise.

Desigur, acesta nu este chiar sfârșitul. Pe măsură ce consultați istoricul locației, este posibil să observați altceva extras dintr-un alt produs Google.

Dacă ați încărcat fotografii pe Google Photos, acestea vor apărea și în Cronologie. Așadar, dacă ați făcut poze la casa unui prieten, acestea vor apărea în Cronologia dvs. în ziua făcută în locația în care au fost făcute.

Dacă nu vă simțiți confortabil, puteți șterge fotografiile din Cronologie. Acest lucru le va elimina din Cronologie fără să le elimine din Google Photos sau din gadgetul dvs.

Pur și simplu plasați mouse-ul peste fotografie, faceți clic pe bifața gri pentru a deveni albastru, apoi faceți clic pe butonul „Eliminați X fotografii”. Din păcate, pentru a face acest lucru pentru fiecare fotografie, va trebui să mergi să le găsești manual. Puteți, de asemenea, să le eliminați din Google Photos sau să dezactivați în întregime istoricul locațiilor Google. În acest moment, ești probabil gata să înveți cum să realizezi ultima.

Pentru a dezactiva istoricul locațiilor Google, accesați pagina Cronologie și faceți clic pe pictograma roată din colțul din dreapta jos al hărții. De aici puteți întrerupe istoricul locațiilor și puteți șterge tot istoricul locațiilor. Vei dori mai întâi să întrerupi și apoi să ștergi.

Dacă doriți doar să ștergeți o singură zi de locații, mergeți la acea zi și faceți clic pe coșul de gunoi din colțul din dreapta sus.

Dacă doriți, puteți, de asemenea, să dezactivați urmărirea locației pe smartphone.


imagini de vreme rece

Pe un iPhone, accesați aplicația Căutare Google, atingeți imaginea de profil și alegeți Setări. Apoi atingeți Confidențialitate >> Locație și trageți „Raportarea locației” dezactivat. De asemenea, puteți atinge „Istoricul locațiilor” pentru a șterge ceea ce este deja stocat. De asemenea, puteți gestiona informațiile despre locații pe care aplicațiile Google le pot avea în zona Setări >> Locații Servicii.




Pentru Android, accesați Setări >> Locație >> Istoricul locației Google și dezactivați-l. De asemenea, puteți atinge butonul „Ștergeți istoricul locațiilor” din partea de jos a ecranului pentru a șterge locațiile stocate.

Google poate scoate câteva trucuri impresionante, dar necesită să îi oferiți multe informații personale. În timp ce puteți limita informațiile pe care le are Google, ce se întâmplă dacă doriți doar să vă îndepărtați complet de acesta? Încercați aceste trei site-uri de căutare care vă respectă confidențialitatea.

Mai mult de la

Cum să vă ștergeți contul Gmail




Trucul secret Google Street View vă permite să călătoriți înapoi în timp

Preia controlul asupra anunțurilor bazate pe interese Google